Inschrijven slepen

Wanneer moet onze sloep gesleept worden en wat kost dat?

Sloepen worden om de 6 jaar gesleept. Nieuwe sloepen die willen deelnemen aan wedstrijden binnen de Federatie moeten gesleept worden, maar ook sloepen die aangepast zijn of met een andere bemanning gaan varen dan waar ze eerder mee gesleept zijn, moeten opnieuw worden gesleept.

De sleepweekenden in 2025 zijn nog niet gepland. Het slepen gebeurt in de Marina in Stavoren, zie de locatie op de kaart hieronder.

Sloepen die worden verwacht zijn:

  • Sloepen die in 2019 of eerder zijn gesleept (zie Sloepenregister voor de laatste sleepdatum van elke sloep)
  • Sloepen die een relevante modificatie hebben ondergaan (zie Technisch Reglement, Artikel 7); dat kan al snel bij meer dan normaal onderhoud het geval zijn; neem bij twijfel contact op met de SKC, skc@federatiesloeproeien.nl
  • Nieuwe sloepen
  • Sloepen die met een andere bemanning willen gaan roeien dan momenteel in het sloepenregister is aangeven.
  • Nederlands Kampioen Dames en Heren
 
Kosten van het slepen
 
De kosten van het slepen zijn in 2025 voor leden €300,- voor de eerste sleep en €270,- voor elke volgende sleep met dezelfde sloep. Voor niet leden €400,- voor de eerste sleep en €370,- voor elke volgende sleep met dezelfde sloep. 
 

Inschrijfperiode

De inschrijving opent op 1 januari en sluit op 5 februari (knop hieronder). Op het inschrijfformulier kun je aangeven welke datum je (niet) beschikbaar bent om te worden gesleept. De SKC maakt op basis hiervan een zo logisch mogelijke planning, waarvan je een email-bericht ontvangt en die je ook op deze site kunt vinden.

Voorwaarden

Check ook nog even de voorwaarden voor deelname aan de sleepweekenden. Je vindt deze onder Slepen en Keuren in het hoofdmenu.

Heb je een vraag?

Stel je vraag door ons een mail te sturen of het contactformulier in te vullen.