Over ons

Welkom!

Welkom op de site van de Federatie Sloeproeien Nederland. De Federatie Sloeproeien Nederland (FSN) is in 1991 opgericht door de sloeproeiteams die destijds in Nederland actief waren en streefden naar eenheid binnen het sloeproeien.

Het ledenbestand van de federatie bestaat momenteel uit 249 roeisloepen. Daarnaast zijn ook wedstrijdorganisaties lid van de FSN. Totaal zijn er 28 organisaties, die jaarlijks een wedstrijd organiseren. Elk roeiteam en elke organisatie kan lid worden van de FSN wanneer zij instemmen met de regels die door de jaarvergadering jaarlijks worden goedgekeurd.

De federatie heeft tot doel het bevorderen van de sloeproeisport in het algemeen, en tracht dit doel te bereiken door coördinerend en ondersteunend op te treden tussen de leden onderling en tussen de leden, de comités en wedstrijdorganisaties.

De Federatie organiseert het Nederlands Kampioenschap Sloeproeien, verzorgt publicaties (o.a. roeigids) en trainingen en geeft voorlichting en advies. Daarnaast worden voorwaarden tot stand gebracht om aan wedstrijden deel te nemen. Ook wordt een eenduidig handicapsysteem onderhouden.

Iedereen met vragen kan zich wenden tot het secretariaat van de Federatie. Deze is via onderstaande knop te bereiken. Nieuwe leden heten wij uiteraard van harte welkom en helpen we graag op weg in onze sport.

Het bestuur

20190804_DBnieuw

Dick Borst

Voorzitter
RIMG0277

Lalita de Ruiter-Potma

Secretaris
Penningmeester

Henk Muller

Penningmeester
De Condor in actie tijdens het slepen van de Masrova

Geeske Roorda-Bootsma

Voorzitter Sleep en Keur Commissie
IMG_7202

Robert Nonnekes

Voorzitter Wedstrijd Commissie
Afbeelding 018

Marja Woord

Algemeen bestuurslid

Commissies

Tussentijdse-klasseherindeling

Wedstrijdcommissie

Lees meer

WhatsApp Image 2023-01-15 at 10.42.14

Sleep en Keur Commissie

Lees meer

skylge2008-fdr 027

Veiligheidscommissie

Lees meer

Heb je een vraag?

Stel je vraag door ons een mail te sturen of het contactformulier in te vullen.