Wedstrijdorganisaties

Binnen de Federatie zijn deze wedstrijdorganisaties actief:

Sloeproeivereniging Daventre Portu

Door wedstrijdcommissie IJsselslag, binnen Sloeproeivereniging Daventre Portu uit Deventer, wordt de IJsselslag georganiseerd.

Er wordt gevaren op de rivier de Gelderse IJssel. Om het wedstrijdelement te vergroten starten de sloepen snel na elkaar en is de roeiafstand 12 kilometer. Hierdoor kunnen ook de minder snelle sloepen veilig deelnemen.

Ga voor de website naar https://www.daventreportu.nl/ijsselslag/ en voor meer informatie naar: ijsselslag@daventreportu.nl.

Stichting Vechten op de Vecht

In 2009 begonnen met het organiseren van een rondje roeien op de Vecht in Weesp. Inmiddels na al die jaren bekend als dé start van het sloeproeiseizoen! Met recht: “Vechten op de Vecht”.

De aantrekkelijke route, de spectaculaire start in de kom van Weesp, de route van ruim 11 km en de diversiteit aan deelnemers, maakt het een heerlijke wedstrijd zo aan het begin van het sloeproeiseizoen. Niet alleen voor de sloepen binnen de Federatie SLoeproeien Nederland, maar ook voor GIGs, St. Ayles Skiffs & Drakenboten.

Ga voor de website naar www.vodv.nl en voor meer informatie naar: vechtenopdevecht@gmail.com

S.S.F. Utrecht

Fanatieke (oud) roeiers binnen de Stichting Studenten Faciliteiten Utrecht organiseren de “Utrechtse grachtenrace ronDom”. De start, finish en het evenementterrein zijn gelegen aan de veilinghaven te Utrecht onder de trechters. De wedstrijd voert de roeier vanaf de Veilinghaven over het Merwedekanaal via de Vaartse rijn naar de Stadsbuitengracht, door de karakteristieke Oudegracht en via de Vaartse rijn terug naar het einddoel, de historische Veilinghaven naast de Jaarbeurs. De sloepen worden traditiegetrouw weggeschoten met buskruit musketten door Equipage Delft. Ga voor de website naar https://ssfutrecht.wordpress.com/utrechtse-grachtenrace-rondom/ en voor meer informatie naar: grachtenrace.utrecht@gmail.com

Stichting Zaanslag

De Stichting Zaanslag organiseert de “Slag om de Zaan”. Dit is een spectaculaire sloeproeiwedstrijd van 12,5 kilometer over de Zaan. Er wordt geroeid in een damesrace en een herenrace.

Het middelpunt van de wedstrijd is de voormalige Chocoladefabriek van Verkade aan de Westzijde in Zaandam. Start en finish vinden daar plaats, evenals de andere activiteiten.

Ga voor de website naar https://www.zaanslag.nl/ en voor meer informatie naar: zaanslag@hotmail.com.

Stichting Watersport en Recreatie Evenementen i.s.m. Sloeproeivereniging Okke Hel

Door de Stichting Watersport en Recreatie Evenementen in samenwerking met Sloeproeivereniging Okke Hel wordt het “Harlinger Kampioenschap Sloeproeien (HKS)” georganiseerd. De wedstrijd start in Harlingen aan de Nieuwe Willemshaven, na de start gaan de sloepen direct de Waddenzee op: een ideale voorbereiding op de HT Race. Het parcours is ongeveer 15 km. Ga voor de website naar https://okkehel.nl/hks/ en voor meer informatie naar: rsvokkehel@gmail.com

Stichting Roeisloepenrace Grou

De Stichting Roeisloepenrace Grou organiseert de “Roeisloepenrace Grou”. De start en finishlijn zijn gelijk en bevinden zich in het vaarwater “de Rjochte Grou” bij Hotel Oostergoo een de Nieuwe Kade 1. De wedstrijdroute is ca. 20.75 km lang. Tijdens de wedstrijd dient op de sloep een vlag gevoerd te worden (nationaal, school- of club/team). Ga voor de website naar https://roeiracegrou.nl/ en voor meer informatie naar: info@roeiracegrou.nl

Watersportvereniging Zevenwolden

De Watersportvereniging de Zevenwolden organiseert het “Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien”.

De wedstrijd leidt via de Zijlroede naar de Groote Brekken, die op en neer wordt geroeid, kruist de vaarroute van het Prinses Margrietkanaal en daarna langs de prachtige polders tussen Lemmer en Sloten en terug over de Brekken naar de finish. De race is ongeveer 22,8 km lang. De wedstrijd is een uitstekende voorbereiding op de Harlingen-Terschelling roeirace, die elk jaar de dag na Hemelvaart gevaren wordt.

Ga voor de website naar https://zevenwolden.nl/evenementen/ifk-sloeproeien/ en voor meer informatie naar: ifksloeproeien@zevenwolden.nl

Stichting HT-Roeirace

De Stichting HT-Roeirace organiseert de Koninginnerace van het sloeproeien, de “Harlingen-Terschelling Roeirace”, de dag na Hemelvaart. Met deze race is het sloeproeien in Nederland ooit begonnen.
 Elk jaar wordt door heel sloeproeiminnend Nederland weer naar deze uitermate zware en spectaculaire sloeproeiwedstrijd, van ongeveer 33 km over het Wad van Harlingen naar Terschelling, uitgekeken. Ga voor de website naar http://www.htroeien.nl/ en voor meer informatie naar: info@htroeien.nl

De Kaagrace commissie

De KaagraceCommissie van KWV De Kaag organiseert de sloeproeiwedstrijd “Kaagrace”. De Kaagrace is een wedstrijd van ruim 15 kilometer over de schitterende Kagerplassen, bij Warmond.

Ga voor de website naar https://www.kwvdekaag.nl/kaagrace en voor meer informatie naar: kaagrace@kwvdekaag.nl

Stichting Haal-op-gelijk-in-Harderwijk

De Stichting Haal-op-gelijk-in-Harderwijk organiseert de sloeproeiwedstrijd “Haal op Gelijk”. In 2019 werd de ruige wedstrijd al snel omgedoopt tot “De Hel van Harderwijk”.  De race is een spektakelstuk van ruim 14 kilometer in en om Harderwijk. Ga voor de website naar https://www.hogih.nl/#Wedstrijd en voor meer informatie naar: hogih2019@gmail.com

Stichting Zwolse Grachtenrace

De “Zwolse Grachtenrace” werd voor het eerst geroeid in 2009, toen nog onder de naam Peperbusrace. Na de tweede editie wijzigde de naam van de wedstrijd in Zwolse Grachtenrace, georganiseerd door de gelijknamige stichting.

Ga voor de website naar http://www.zwolsegrachtenrace.nl/ en voor meer informatie naar: info@zwolsegrachtenrace.nl

Roeiploeg Urk

De “Vuurtorenrace”, georganiseerd door Roeiploeg Urk, is een geliefd evenement onder roeiers vanwege de uitdagende route over het IJsselmeer voor de kust van Urk. Het pittoreske Urk biedt een perfect decor voor dit spektakel, met schilderachtige straatjes, traditionele vissershuisjes en een bruisende gemeenschap van roeiliefhebbers.
 
Ga voor de website naar https://www.vuurtorenrace.nl/ en voor meer informatie naar: info@vuurtorenrace.nl

Hellevoetsluis Maritiem

Hellevoetsluis Maritiem organiseert de “Roeiregatta Haringvliet”.

In de prachtige historische omgeving van Hellevoetsluis aan het Haringvliet wordt de regatta gestart en gefinisht. Het bulderende startschot wordt, hoe kan het ook anders, door de Hellevoetse kanonniers gegeven, waarna een race van 15 kilometer volgt. Onderweg wordt vanuit Hellevoetsluis richting één van de indrukwekkendste Hollandse Deltawerken, namelijk de Haringvlietdam, gevaren. Bij de haven van Stellendam gaat het bakboord uit richting Middelharnis om dan vervolgens weer richting de kenmerkende Vuurtoren van Hellevoetsluis te varen.

De middelen ten gunste van de regatta en het goede doel de K.N.R.M. worden bijeengebracht door middel van sponsoring.

Ga voor de website naar https://www.hellevoetsluismaritiem.nl/roeiregatta-haringvliet en voor meer informatie naar: info@hellevoetsluismaritiem.nl

Stichting de Kameleonrace

De Stichting Kameleon Race organiseert de gelijknamige “Kameleon Race”.

Deze race,  geïnspireerd op de geliefde kinderboekenreeks “De Kameleon” van Hotze de Roos, laat het rijke maritieme erfgoed van Terherne zien. Dit unieke evenement viert de geest van avontuur en kameraadschap, waarbij watersport, teamwerk en een vriendschappelijke competitie worden gecombineerd. De sloepen starten bij de Heerenzijlbrug, daarna leidt de ongeveer 15 kilometer lange route over de mooiste wateren rond Terherne.

Ga voor de website naar https://kameleonrace.nl/ en voor meer informatie naar: secretariaat@kameleonrace.nl

Culemborgse Watersportvereniging de Helling

De Culemborgse Watersportvereniging De Helling organiseert de race “Respec op de Lek”.

Dit sloeproei-evenement is inmiddels een traditie. De race van 11,3 kilometer gaat heen en weer naar de veerpont in Beusichem. In de middag start om 14.00 uur de sprint van 4 kilometer, waaraan alle boten meedoen. En dat laatste is uniek in Nederland!

Ga voor de website naar http://www.respecopdelek.nl/ en voor meer informatie naar: respecopdelek@wvdehelling.nl

Stichting Carlot

De Stichting Carlot organiseert de “BT-Race” (Breskens-Terneuzen Roeirace om de “Kees Muller wisseltrofee”), is 20 km lang en wordt volgens de FSN & HT regels gevaren.

De vaarroute gaat voor een groot deel dicht langs de kust en komt op de hoogte van de Braakmanhaven bij Terneuzen in het hoofdvaarwater waar de gewone beroepsvaart een extra dimensie in de wedstrijd brengt. De start is in de haven van Breskens en de finish in de voormalige veerhaven van Terneuzen, waar het samensmelt met de Zeeuwse Havendagen.

Ga voor de website naar http://historischereddingbootcarlot.nl/sloeproeiwedstrijden voor meer informatie naar: mrbcarlot@gmail.com

Sloeproeivereniging Snoque Deux

De sloeproeivereniging uit Bruinisse, Snoque Deux, organiseert de “Mosselrace”.

De race, met een afstand van ca 12 km, wordt geroeid tijdens de Visserijdagen in Bruinisse, met meer dan 50.000 bezoekers.  De wedstrijd vindt plaats op de Oosterschelde, waar golven en stroming voor aardig wat spektakel kunnen zorgen. Naast de roeiwedstrijd is er een braderie, kermis, vlootschouw en zijn er diverse bandjes en DJ’s in lokale cafe’s. Het geheel wordt ’s avonds afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow op het havenplateau.

Ga voor de website naar https://www.snoque-deux.nl/ en voor meer informatie naar: secretariaat.snoquedeux@gmail.com

Sloeproeien Maastricht

Sloeproeien Maastricht organiseert “Mestreechs Sjoenste”, een 2-daags event met een wedstrijddag op zaterdag en een toertocht op zondag! De wedstrijd bestaat uit een sprintrace en een race van 10 km.

Ga voor de website naar https://www.sloeproeienmaastricht.nl/ en voor meer informatie naar: info@sloeproeienmaastricht.nl

Stichting Roeisloepwedstrijden Rotterdam & Roeivereniging TIOG

Stichting Roeisloepwedstrijden Rotterdam & Roeivereniging TIOG zijn organisator van de “Maasrace”.

In 1994 startte de eerste Maasrace, die vanaf 1999 een vast onderdeel van het zaterdagprogramma van de Wereldhavendagen werd. Meer dan 50 roeisloepen met bijna 400 roeiers starten langs de Willemskade om 18 km te roeien op de Maas, de levensader van Rotterdam.

Ga voor de website naar https://www.maasrace.nl en voor meer informatie naar: vandekop@planet.nl

Sloeproeivereniging ZwarteWater

De sloeproeivereniging ZwarteWater organiseert de “Zwarte Water Race”.

 De race dankt haar naam aan het water waarop gevaren wordt: het Zwarte Water. De sloepen starten en finishen in de Kolksluis, in het centrum van Zwartsluis. De route is naar Genemuiden, daarna langs de Kolksluis richting Hasselt en weer terug naar Zwartsluis, over een afstand van ongeveer 14 kilometer. Roeien over rustig bevaren, kalm en breed vaarwater. Kortom: de basis voor een “echte wedstrijd”, want de race biedt volop mogelijkheden om de strijd met elkaar aan te gaan en het publiek spektakel te bieden.

Ga voor de website naar https://www.zwarte-water.nl/zwartewater-race/ en voor meer informatie naar: zwartewaterrace@zwarte-water.nl

Stichting Wilde Mossels

De Stichting Wilde Mossels organiseert de “Veerse Meerrace”, een prachtige race van ruim 12 km op het zoute water van het Veerse Meer en bestaat uit een aparte dames- en herenrace. Er zijn overnachtingsmogelijkheden bij de start- en finish locatie.

Ga voor de website naar https://www.veersemeerrace.nl/ en voor meer informatie naar: info@veersemeerrace.nl

Stichting Riemen Over en Weer

De Stichting Riemen over en Weer organiseert de “Slag om Makkum”. Op 23 augustus 2003 werd, tijdens de eerste Makkumer visserijdagen, de Slag om Makkum voor het eerst geroeid. 

De naam van de stichting komt voort uit de nautische wereld. Als de riemen “over en weer gaan” is het roeien gedaan. Via de dollen worden de riemen aan boord getrokken en op het andere boord gelegd. Voor dat het zover is, moet er veel gebeuren. Maar na het roeien is altijd het goed rusten en volgen er altijd de sterkste verhalen.

Ga voor de website naar https://www.slagommakkum.nl/ en voor meer informatie naar: info@slagommakkum.nl

Watersport vereniging Willemstad

 

Watersportvereniging Willemstad organiseert elk jaar de eigen wedstrijd: “Slag om Willemstad”.

De Slag om Willemstad is onderdeel van de festiviteiten tijdens het Water Weekend Willemstad en is 14 kilometer lang. Tijdens dit evenement zullen er verschillende water gerelateerde activiteiten plaatsvinden. 

Ga voor de website naar https://www.wvwillemstad.nl/ en voor meer informatie naar: sow@wvwillemstad.nl

Sloeproeien Langweer

Sloeproeien Langweer organiseert de “Langweerder Sloepenrace”. Een race van ruim 15 km vanuit de Oude haven in Langweer over de Langwarder Wielen, via oa de Langweerder vaart naar de Goaiingarypster Puollen en dan via de Alde Wei terug naar de Langwarder Wielen richting de finish in de Oude Haven.

Ga voor de website naar https://www.sloeproeienlangweer.nl/index.htm en voor meer informatie naar: info@sloeproeienlangweer.nl

Stichting Roeisloepen Grachtentocht Amsterdam

De Stichting Roeisloepen Grachtentocht Amsterdam organiseert de “Grachtenrace Amsterdam”.

De race is een sportief event voor sloeproeiende deelnemers uit de regio Amsterdam en daarbuiten. Het event komt tot stand door samenwerking van veel verschillende vrijwilligers en organisaties. Deze community loopt uiteen van scholieren en studenten en mensen van alle leeftijden die een voorliefde hebben voor het water, de stad en de sport. Samen zorgen zij op één dag voor de opbouw en afbouw van het event, het takelen van de sloepen en de vele logistieke activiteiten die de race op de grachten mogelijk maakt.

Ga voor de website naar https://www.grachtenrace.amsterdam/home en voor meer informatie naar: info@grachtenrace.amsterdam

Liwwadster Rondje

Door de (oud)leden van Studentenvereniging Osiris, dé Studentenvereniging van het Van Hall Larenstein, wordt ’t Liwwadster Rondje georganiseerd.

’t Liwwadster Rondje is de succesvolle sloeproeiwedstrijd in en door de mooie hoofdstad van Friesland! Als jaarlijks terugkerend evenement is ’t Liwwadster Rondje een mooie aanvulling op de andere sloeproei evenementen in de omgeving en de rest van Nederland.

In 2021 is de route last minute aangepast in verband met de hoge waterstand. Deze route is zo goed bevallen er voortaan een compleet rondje binnenstad geroeid word. Hiermee doet de naam ‘t LiwwadSter Rondje eindelijk zijn eer aan!

De locatie van de feesttent is 0p het evenemententerrein aan de Coronaweg/Geminiweg. Daar is ook de start, waarna de route gaat via de Froskepôlle en het Alddeel naar de legendarische Bonkevaart. Dan volgt de Dokkumer Ee, om hierna door een mooi stukje binnenstad te roeien. Vervolgens zetten de sloepen koers richting de finish bij het evenemententerrein.
 

Ga voor de website naar https://liwwadsterrondje.nl/ en voor meer informatie naar: liwwadsterrondje@gmail.com

Stichting Muiden Pampus Muiden

De Stichting Muiden Pampus Muiden organiseert de roeisloepenrace Muiden Pampus Muiden, die bestaat uit drie keer een rondje Pampus in één weekend.

Deze afsluitende race van het seizoen kan onstuimig zijn. Mede gezien de tijd van het jaar kan men bij deze race alle weertypen verwachten: storm, regen, mist, maar ook fraai najaarsweer. Een rondje Pampus kan wel eens een (te) zware opgave zijn. Gezelligheid is troef, zeker tijdens het beroemde feest op zaterdagavond, waar de kampioenen binnen de klassementen van de Federatie Sloeproeien Nederland bekend worden gemaakt en gehuldigd.

Ga voor de website naar https://www.muidenpampusmuiden.nl/ en voor meer informatie naar: secretariaat@muidenpampusmuiden.nl

Heb je een vraag?

Stel je vraag door ons een mail te sturen of het contactformulier in te vullen.

Heb je een vraag?

Stel je vraag door ons een mail te sturen of het contactformulier in te vullen.