Belangrijke wijzigingen FSN wedstrijdreglement

Tijdens de ALV op 27 januari zijn de volgende wijzigingen in het wedstrijdreglement door de leden goedgekeurd. Deze zijn per direct van toepassing:
  • Bij wedstrijden die geen Hoofdklasse-nominatie hebben, wordt de Hoofdklasse bij de Vrije klasse gevoegd. In deze wedstrijden bestaat er dus geen aparte Hoofdklasse meer, alleen nog een Vrije klasse. Hoofdklasse teams dienen zich dan ook op te geven als zijnde Vrije klasse.

 

  • Bij wedstrijden met Hoofdklasse-nominatie veranderd er niets. Hier blijven Hoofdklasse en Vrije klasse afzonderlijke categorieën met hun eigen dagklassement. Voor Eerste en Tweede klasse wijzigt hier niets.

 

  • Voor de Tweede klasse is er per heden een jaarlijks minimaal aantal wedstrijden van vier benodigd om in de klasse te blijven. Roeit een sloep in 2024 minder dan vier wedstrijden, dan komt deze in 2025 uit in de Vrije klasse. Voor de Hoofdklasse en Eerste klasse blijft het minimaal benodigd aantal wedstrijden op zes.

 

  • Wanneer een sloep die in 2024 ingedeeld is in Hoofd-, Eerste, of Tweede klasse, en deze het hele jaar 2024 in de Vrije Klasse wenst uit te komen, dan kan dit. Er hoeft geen reden te worden opgegeven. Dit dient voor 2 maart te worden doorgegeven aan de FSN wedstrijdcommissie via wedstrijdcommissie@federatiesloeproeien.nl

 

  • Per heden is geformaliseerd dat de Wedstrijdcommissie jaarlijks opnieuw de wattage-grenzen tussen de verschillende klassen vastgelegd. Dit om tot een zo goed en eerlijk mogelijke klasse-indeling te komen.

 

Je vindt het reglement hier.

Wij wensen ieder een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen!
Wedstrijdcommissie FSN

Deel dit artikel

Heb je een vraag?

Stel je vraag door ons een mail te sturen of het contactformulier in te vullen.