Floor Maitimo overleden

Afgelopen donderdag, 3 augustus, is een markant lid van onze sloeproeigemeenschap ons ontvallen. Floor Maitimo is op 73-jarige leeftijd overleden.

Floor was degene die rond het jaar 2000 ons huidige systeem met handicapberekening heeft geoptimaliseerd en van een ‘vaste’ Cw-waarde een ‘Cw-kromme’ heeft gemaakt. Ook de huidige manier van slepen, waarbij een sloep naast het motorschip aan een sleepboom wordt gesleept is door hem bedacht.

Deze verbeteringen in de manier waarop de handicap per sloep wordt bepaald, heeft in belangrijke mate bijgedragen aan eerlijkere – en daardoor competitievere – wedstrijden, ondanks de vele verschillende sloepen die deelnemen aan wedstrijden. Sloeproeiend Nederland is hem daarom erg dankbaar voor zijn inzet voor- en betrokkenheid bij onze sport.

Floor was al sloeproeier lang voordat RV Ferox 23 jaar geleden werd opgericht. Vanaf het begin was hij betrokken bij zijn roeiclub uit Katwijk. Hij heeft zoveel voor RV Ferox betekend, dat een van de sloepen naar hem is vernoemd: de kuikensloep Mighty Mo.

Federatie Sloeproeien Nederland wenst zijn dierbaren veel kracht bij het verwerken van dit verlies.

Deel dit artikel

Heb je een vraag?

Stel je vraag door ons een mail te sturen of het contactformulier in te vullen.