Het was dit weekend in Leeuwarden razend spannend voor de FSN-klassementen. 1e en 2e klasse, dames en heren, nergens was het kampioenschap nog beslist! Hoe pakte dit uit?

Tweede klasse

De Visbyvaarder en grote concurrent Labora Stulti namen het tegen elkaar op in de Friese grachten. Bij winst zouden de Deventer Visbyvaarders hun Almeerse opponent definitief naar de tweede plaats verwijzen. De teams maakten er een fantastische strijd van, wat resulteerde in een close call met slechts 0,25watt verschil. Visbyvaarder trok aan het langste eind en daarmee gaat het kampioenschap in Dames 2 naar Deventer. Van harte gefeliciteerd! Labora wordt 2e, en om de 3e plaats gaat het gevecht nog tussen Berend Koster, Voorbijganger en Mytilus.

Ook in de 2e klasse heren deze jaargang een titanenstrijd tussen 2 teams: Seahorse en ’t Haakie. Seahorse verscheen uiteindelijk in Leeuwarden niet aan de start, waardoor Haakie de kans kreeg om bij winst de titel voor zich op te eisen. Was het de druk? Of de onwennigheid aan de smalle, bochtige grachten? De zeebonken uit IJmuiden liet zich verrassen en werd ‘slechts’ vierde. Visioen pakte haar vierde seizoen overwinning en zal zich nog eens achter de oren krabben waarom ze die zesde wedstrijd niet meegedaan hebben. Het verdict? Als Seahorse wint in Muiden is het alsnog kampioen. In alle andere gevallen gaat Haakie er met de grootste trofee vandoor. Voorbijganger mag zich op gaan maken voor de laagste trede op het ereschavot: 3e.

Eerste klasse

Mijlenver stond De Leuve voor in het klassement. Tot Bruzer ineens de smaak te pakken kreeg. De Bruzers wonnen drie races op rij, maar de zege in Amsterdam ging aan hun neus voorbij. Bij afwezigheid van de Leuve moest er per se gewonnen worden in Leeuwarden. Maar dat was buiten GIA Light gerekend, die 2e staat en dat ook wil blijven. De dames van Gang Is Alles wisten 0,41 watt meer uit de armen te persen dan de Bruzer. Volgens betrouwbare bron is er in Rotterdam daarna een goede fles bubbels ontkurkt. Leuve van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse! GIA, Bruzer en de Dolle Heks gaan volgende week onderling uitmaken wie de rest van de podiumplaatsen gaat bezetten.

Vrouwe Geertruida is de topfavoriet bij de heren 1e klasse. Ook hier lijkt die status de mannen parten te spelen. De laatste twee wedstrijden werden niet in winst omgezet en ook in de Friese hoofdstad lukt dat niet. Cornelis Douwes roeide ijzersterk. Ondanks dat de Terschellingers in de gracht kilometerslang vergeefs trachten een iets langzamere voorganger in te halen, wisten ze zelfs bijna alle hoofdklasse en vrije klasse teams te verslaan. Voor het klassement kunnen we zodoende een zinderende finale verwachten in Muiden. Het verschil tussen Vrouwe Geertruida en Sloepweesje is slechts 1 punt. Mighty Mo ligt daar weer 0,1 punt achter, en wisten deze Katwijkers vorig jaar bij MPM niet alles en iedereen te verrassen?

Eerste Klasse Heren

Vrouwe Geertruida 7,6
Sloepweesje 8,6
Mighty Mo 8,7
MU20  11,8
Murk 16,0

Eerste Klasse Dames

De Leuve 6,5
GIA Light 8,7
Dolle Heks 10,7
Bruzer 12,7
Doordrijver 13,9

Tweede Klasse Heren

’t Haakie 6,5
Seahorse 8,6
Voorbijganger 22,0
Moby Dick 25,9
Stokvisvaarder 29,0

Tweede Klasse Dames

Visbyvaarder 6,5
Labora Stulti 8,7
Berend Koster 14,0
Voorbijganger 16,9
Vuurzee 19,9

Volledige klassementen zijn te vinden op Klassementen

De FSN-wedstrijdcommissie wenst organisatie en deelnemers veel plezier en succes komend weekend bij MPM! #federatiesloeproeiennederland #federatiesloeproeien