HT live te volgen bij Omrop Fryslân!

Na drie jaar geen HT Roeirace is het nu weer zover. Vrijdag 19 mei wordt de zwaarste roeirace van Nederland weer geroeid. Sloepen gaan de strijd met elkaar aan op de Waddenzee van Harlingen tot Terschelling. Omrop Fryslân volgt de hele strijd vanaf 11.00 uur.

De HT Roeirace

De Harlingen-Terschelling Roeirace is de jaarlijkse sloeproeiwedstrijd op de Waddenzee tussen Harlingen en Terschelling, het is een tocht van ongeveer 34 kilometer lang. Er doen zo’n 137 teams mee die bestaan uit zowel mannen als vrouwen, door weer en wind zullen zij in een sloep de Waddenzee oversteken.

Live te volgen bij Omrop Fryslân

De HT Roeirace wordt vrijdag 19 mei gevolgd in de bestaande programmering van Omrop Fryslân. Tussen 12.00 en 13.00 uur starten de 137 sloepen voor de tocht over het Wad. Tussen 15.00 en 17.00 uur worden de sloepen verwacht in de haven van Terschelling.

Op televisie wordt de tocht vanaf 11.00 uur in beeld gebracht en ook op radio wordt verslag gedaan van de race. Verslaggever Willem Vermeltfoort vaart mee over de Waddenzee en doet vanuit de tocht rechtstreeks verslag.

Deel dit artikel

Heb je een vraag?

Stel je vraag door ons een mail te sturen of het contactformulier in te vullen.