FSN klassement: wat is het spannend!

De kruitdampen van de Amsterdamse Grachtenrace zijn opgetrokken. Alleen Leeuwarden en MPM liggen nog in het verschiet en dan zit het seizoen er op. In welke klassen is het nog spannend voor de top 3? Wie staan er in Muiden straks op het podium? Het antwoord is: bijna niets is nog zeker!
Hoofdklasse
Met alleen MPM als Hoofdklasse race nog te gaan, zijn de beide Nederlands kampioenen bekend: de oppermachtige Pulp Fiction bij de dames en de Grutte Bear bij de heren. De mannen van de Stielen Bear worden vicekampioen. Daarachter is de bijna klassieke strijd tussen Orkaan en Serdon nog in volle gang. Bij de vrouwen is in het gevecht om plaats 2 het verschil tussen Oihonna en Lytse Bear slechts 1 punt in het voordeel van de Friezinnen.
Eerste klasse
Razend spannend is het in de eerste klassen. Vrouwe Geertruida gaat bij de mannen aan kop, met op maar 1 schamel puntje achterstand het Sloepweesje, terwijl de Mighty Mo daar met 0,1 punt weer nipt achter ligt. Ook de MU20 is nog niet helemaal kansloos voor de ereplaatsen.
In het dames klassement lijkt De Leuve op de eindzege af te stevenen. Maar op nr 6 in de ranking zien we de Bruzer die in theorie langszij de Rotterdammers kan komen. Ook om de overige ereplaatsen is nog niets beslist. GIA Light of de Dolle Heks? Of zorgt de Doordrijver nog voor een verrassing?
Tweede klasse
Heerlijk is ook het gevecht in de Tweede Klasse heren. ’t Haakie en Seahorse steken ver boven de rest uit. In de hoofdstad deelde Haakie een tikkie uit, maar nog niet de genadeklap. Visioen ging er met de zege vandoor. Want oh oh Visioen… 1 wedstrijdje komen ze straks tekort om voor de titel mee te doen…
Gaat de grootste bokaal voor Dames 2 binnenkort naar de Visbyvaarder of Labora Stulti? Visbyvaarder is favoriet. En als grootste vereniging van Nederland wordt het wel weer eens tijd dat de Deventer’ prijzenkast bijgevuld wordt… Op plekkie 3 zien we de Berend Koster. Trouw zijn ze altijd van de partij. En even vaak worden ze in het klassement op de valreep nog voorbijgestoken. De Mytilus (7e) lijkt deze keer de ‘steuren’ uit Kampen van het podium te stoten.
Hoofdklasse Heren
 1. Grutte Bear         6,5
 2. Stielen Bear        9,8
 3. Serdon                 16,9
 4. Orkaan                 18,0
 5. Azorean High  29,0
Hoofdklasse Dames
 1. Pulp Fiction        5,4
 2. Lytse Bear         15,9
 3. Oihonna             16,9
 4. Sloepweesje   24,0
 5. Elle 6                    33,0
Eerste Klasse Heren
 1. Vrouwe Geertruida  7,6
 2. Sloepweesje                8,6
 3. Mighty Mo                     8,7
 4. MU20                              11,8
 5. Murk                               16,0
Eerste Klasse Dames
 1. De Leuve                6,5
 2. GIA Light                9,8
 3. Dolle Heks           10,7
 4. Doordrijver          13,9
 5. Wetterwrotter  15,9
Tweede Klasse Heren
 1. ’t Haakie                   6,5
 2. Seahorse                 8,6
 3. Voorbijganger    22,0
 4. Moby Dick             25,9
 5. Stokvisvaarder  29,0
Tweede Klasse Dames
 1. Visbyvaarder        7,6
 2. Labora Stulti        8,7
 3. Berend Koster  14,0
 4. Voorbijganger  16,9
 5. Mien                      20,9
Volledige klassementen zijn te vinden op www.federatiesloeproeien.nl/klassementen-2023/ . De FSN wedstrijdcommissie wenst organisaties en deelnemers veel plezier en succes in Leeuwarden (28 okt) en Muiden (4 en 5 nov)!

Deel dit artikel

Heb je een vraag?

Stel je vraag door ons een mail te sturen of het contactformulier in te vullen.