Geeske Bootsma

IMG_175940536797839

Mijn naam is Geeske Bootsma. Samen met mijn twee kinderen woon ik in het Friese dorpje Makkum. Ik roei vanaf mijn 18e jaar en zit via de Xantippe (nu Najade), It Wite Wijf( gezonken), Ambiorix ( nu Waterheks), Ambiorix II ( nu Skomskowster), de Trochbiter en de Rode Draak, vanaf 2015 in de sloep Fjoerfugel. Naast roeister ben ik ook secretaris van de stichting die de sloepenrace de Slag om Makkum organiseert.

Sinds 2013 ben ik bij de FSN betrokken als wedstrijdcommissielid. Eerst als een van de twee commissieleden, later als voorzitter van een commissie van 5 leden. Daarnaast was ik als vrijwilliger al langer betrokken bij de sleepweekenden, vooral de planning/indeling van de bemanning was een leuke taak. Toen de functie van voorzitter Sleep en Keurcommissie vacant werd, was de keuze voor mij snel gemaakt.

In een wereld als die van het sloeproeien, is gezonde concurrentie leuk, is de strijd soms op het randje van wat mag, maar is fatsoen en hoffelijkheid troef. Juist deze combinatie maakt van het Sloeproeien een unieke sport, en juist deze combinatie vraagt om duidelijke regels en duidelijke handhaving van die regels. Alleen dan is de competitie eerlijk, en daar zet ik me graag voor in.